keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Biotiinia ja parraton karkkari

Miten parran saisi kasvamaan? Mauno on karkeakarvainen, tai siis pitäisi olla. Sillä kuuluisi olla parta ja kulmakarvat! ...vaan kun ei ole!



Vielä viime keväänä koiran karva oli kauttaaltaan sileää ja samettisen pehmeää. En voinut kuvitella vieväni Maunoa näyttelyyn, sillä en halunnut tuomarilta siirtoehdotusta sileäkarvaisiin tai hylättyä..

Nyt tilanne on jo hiukan parempi! Karkea karva on levinnyt mahasta alkaen muuhun kroppaan, paitsi päähän! Maunolla ei ole partaa eikä kulmakarvoja! Pään karvoitus on edelleen samettista.



Niukka karvaisuus ja karvan tikkumaisuus on eduksi metsässä. Lumi ei jää karvoihin paakuiksi joten puolensa silläkin. Vesisatteella karva kuivaa nopeaan ja usein pelkkä pyyhkiminen riittää...toisin kuin pitkäkarvaisen kanssa!



Molemmille koirille annetaan nyt biotiinia. Sen pitäisi auttaa karvanlaatua monipuolisesti. Apua siitä on ollut. Pitkäkarvaisesta ei lähde karvoja ja turkit kiiltää mutta myös värit näyttää selkeämmiltä. Maunon partaahan se ei kasvata. :)



Meidän karkkaria ei siis tarvitse liiemmin nyppiä. :) Olen vain hiukan epätoivoinen teinikoiran karvojen kasvusta! Näyttely lähenee...joten karvoja saisi hiljalleen partaan ilmestyä..