maanantai 18. toukokuuta 2015

Metsästysvaatteita & Erä-Pirkkojen muotia

Lähtisitkö Laksenin tikkitakilla metsälle? Supiliivi on ihanan lämmin ja eettinen lisä kylmiin keleihin
(kuva:Hajonta/Joni Turunen)


Kunnon Erä-Pirkkohan pysyy tyylilleen uskollisena ja hengailee kaupungillakin maanläheisissä vaatteissa tai ainakin pukeutuu ´casual hunting´ kuteisiin myös vapaa-ajallaan. Maailmalla tätä kutsutaan Country styleksi. Lifestyle kiehtoo minua, sillä tyyli on pääsääntöisesti klassinen ja näin ollen myös ajaton. Ei mikään hempukkatyyli vaan tyylissä on asennetta.

Suomessahan näin on eletty aina. Mehtätakki on pyhätakki, joten olemme suorastaan muodin huipulta! Uudet erähenkiset mallistot eivät ole ehkä saavuttaneet suomalaisia aikojen saatossa mutta maailma muuttuu ja erämuoti sen mukana.

Metsästäjät ovat tyylikkäitä, sillä vaatteet ovat klassisia vaikka mallistot olisivatkin uusia. Metsästäjät arvostavat laatua, kestävyyttä ja harrastukseen ollaan valmiita panostamaan. Ainoa missä tapahtuu muutosta on tekniset materiaalit ja mitoitus. Enää ei tarvitse nyhtäistä raskasta säkkiä päälle lähtiessään metille.

Harrastus saa selkeästi näkyä (nyt tulee hiukan karu vertaus!) ihan niin kuin ennen vanhaan salihousut (muistatteko! sellaiset kuviolliset lökärit! Niillä jengi hiihti menemään Shellin baareissa donitsit tyttöystävillä permanettikiharoissa kiikkuen. Minä mukaan lukien... :D) Heh...ehkä nyt kuitenkin puhutaan hiukan eri jutusta. Muistui vain mieleen!

Ulkoilutan kyyhkystäni ja Jerva-takkia Helsingin keskustassa

Olen muutaman vuoden napissut miten ankeaa tämä naisten erävaatteiden hankinta on. Vaikka olen muutoin ärsyttävän yltiöpositiivinen niin silti osaan jäkättää ja rupista jos on vain aihetta.

Olen havainnut positiivista virettä, vihdoinkin! Markkinointi ontuu vielä mutta ei anneta sen häiritä. Vanhoja juttuja pääset lukemaan jutun alaosasta.

Millaisia ihanuuksia ensi syksynä markkinoilla nähdään? Kirjoitan kesän aikana muutaman esittelyn uutuuksista valitsemieni merkkien mallistoista. Uudet tuotteet tulevat pääsääntöisesti Suomen kauppoihin heinä-elokuussa.

Berettan casual mallisto on suorastaan henkeäsalpaava. Jakut sopivat täydellisesti kaupunkikuvaan ja duuniasuiksi. 

Olen itse ollut tyypillinen sekakäyttäjä metsästysvaatetuksen suhteen ja sitä linjaa jatkan. Itse tulen panostamaan entistä enemmän siihen että vaatetta voin käyttää muutoinkin. Vaatteita on tosiaan ollut vaikea löytää, sillä ostan vaatteeni ensisijaisesti kivijalkakaupasta, eikä kukaan oikein harrasta markkinointia! Hirveästi saa käyttää aikaa netin penkomiseen ja kaupoissa juoksemiseen!

Kaikissa vaatteissa arvostan kestävyyttä, käytännöllisyyttä, mukavuutta ja ulkonäköä. Metsästysvaatteissa tuijotan myös materiaaleihin.

Uutena intohimonani on kuvissa vilahtelevat Härkilän nahkabyysat, jotka polttelevat mielessäni ja tunkeutuvat jopa uniini! En vain raskinut niitä heti hankkia. Ehkä synttärilahjaksi itselleni? ;)

Nämä nahkahousut olivat lämpimät ja ihanan pehmeät. Byysat olivat kokoa liian suuret mutta pääsin jyvälle...Nämä housut näyttivät myös hyvältä. Nyt jos joku kitisee että ei metsässä tarvitse näyttää hyvälle niin "kilinkontit".

Apua, olen aina karttanut nahkahousuja mutta nämä vuorelliset seksipöksyt pääsevät hankintalistalleni ehdottomasti! Ajatusmaailmallisesti kaipaan metsään päälle jotain muuta kuin Coretexiä. Vaihtelu virkistää ja materiaalien sekakäyttö on sallittua!
Optifade-kuosi


Optifade camofleece sai minut pissimään hunajaa. Oulun erämessuilla ulkomaalaiset messukävijät uskaltautuivat hypistelemään. He tasan tiesivät mistä takista ja kuvioinnista on kyse. Se oli jotenkin hassua. Toivottavasti saamme takkia myyntiin laajemmin Suomeen!

Olen käyttänyt tätä nyt jo monessa tilanteessa ja en voi olla pitämättä siitä. Sanon sitä leikkisästi ninjatakiksi, sillä se on istuu kuin nahkahanska ja Optifade-väritys tekee minusta näkymättömän jopa pinkkiä seinää vasten... ;)

Kuopiosta löytyi ihana vaaleanpunainen talo ..sininen viiva ranteessa on käsikoru :D


Vinkkinä suosittelen ottamaan kokoa suuremman takin varsinkin jos sinulla on leveät hartijat kuten meikällä.

Itämeriselfie - verijälkitreenien yhteydessäKesäpuku


Jerva ei pidä vettä mutta kuivui yllättävän nopeaan. Takista ei tule raskasta kastuessaan.


Kesäpuku on hurjan käytännöllinen. Housuja olen pitänyt ahkerasti ja takkia, jopa kaupungilla useamman kerran! Ensipuraisu metsässä ja julkisilla paikoilla on ollut yhtä hymyä ja silkkaa ihastusta. Lyhyt takki sopii hyvin vaikka farkkujen kanssa. Fiksuista vaatteista on kiva kertoa!

Joustavat ja hengittävät housut on metsästäjän perusvaate. Nämä housut sopii vaikka seinäkiipeilyyn

Pidin housuja mm. Pohjois-Suomen erämessuilla Oulussa neljä päivää! :D Tuuletin vain välillä pahimmat pierut pois... Hyvin pysyi kuosissa ja kriittisten paikkojen joustokankaat tekevät housuista mukavat liikkuessa. Pakaroissa läppätaskut tuovat kivaa ilmettä ja väritys on tietysti tärkeä ominaisuus! Tummasuklaa niin ei näy jarrustusjäljet...pitsipöksyt valskaa aina.

Lifestyle tulee väkisinkin kuvioon ja se on mielestäni mahtava asia! Metsäänkin pitää pukeutua joten miksi emme pukeutuisi harrastuksen tuomien teknisten vaatimusten mukaan ja silti tyylikkäästi?

Blaserin erähenkinen kesäpuku joka sopii myös metsään tai vaikka isolle kirkolle

Tässäpä muutama aikaisempi juttu vaatteista..

Jatko-osa: Naisten metsästysvaatteet osa2  http://metsanneito.blogspot.fi/2013/11/naisten-metsastysvaatteet-osa-2.html

On se kiva kun syksyyn on enää muutama hassu kuukausi niin pääsee itse asiaankin... :)