tiistai 26. toukokuuta 2015

Päng Päng, Baby!

Villiturkiskaulus lämmittää myös treeneissä. Kuva:Hajonta/Joni Turunen, Villiturkis: Marita Huurinainen, Kauneus: Studio Helmi, Milla Joska, Haulikko: Beretta Field/Sako

Aurinko paistaa ja meri kimaltaa mutta tuuli käy Helsingin kaduilla vielä kylmästi. Kruunuhaka on kauneita Helsinkiä. Vanhoja rakennuksia, historiaa ja satunnaisia pieniä kauppoja. Näillä kaduilla on kiva kävellä.

Urheiluase, idyllinen ja kotoisa kivijalkakauppa on ollut paikallaan jo 70 vuotta. Liikkeestä löytyy valikoituja tuotteita ja he edustavat vaatemerkkejä kuten Laksen, Härkilä, Chevalier sekä aseissa ovat edustettuna mm. Beretta, Sako, Tikka, Blaser ja Perazzi.

Niille jotka eivät ole lukeneet aiempia kirjoituksiani niin eksyin Urheiluaseeseen aikaisemmin keväällä sattumalta etsiessäni kuvausvaateusta. En tiennyt että liike myy myös metsästysvaatteita - Nyt tiedän! Puhelu ystävälliselle kauppiaalle ja tiesin heti että tähän liikkeeseen haluan tutustua takemmin.

Ensimmäisenä äimistyin, sillä liikkeellä ei ole nettikauppaa. Toisaalta ostan jousenikin Rajajousesta jolla ei ole nettikauppaa eli mitäs tässä äimistelen. Urheiluaseen asiakaskuntaa on jo kolmannessa polvessa, joten asiakkuudet ovat pitkäikäisiä.

Päädyin parin hypistelykerran jälkeen hankkimaan Beretat Kruunuhaasta, enkä ole katunut kauppoja. Haulikon hankinta oli mutkatonta sillä ostin ne maksuttomassa Private Customer-palvelussa, jota Urheiluaseen Tuomas Tähtinen suosittelee asiakkailleen, jotka haluavat tehdä kaupat rauhassa tai esimerkiksi aloittelijoille, jotka eivät ehkä tiedä mitä ovat hakemassa. Daamit, soitto liikkeeseen ja päivä kalenteriin, ei se sen vaikeampaa ollut. Voin vannoa että ette pety! ;)

Aseen hankinnassa on Tuomaksen mukaan kaksi oleellista muuttujaa - käyttötarkoitus ja budjetti. On myös hyvä muistaa että metsästys -tai rata-ase on henkilökohtainen harrastusväline. Jokaisen on hyvä kokeilla mikä aseista istuu itselle parhaiten ja tehdä valinta sen mukaan. Käyttäjän olisi tärkeää osallistua hankintaan vaikka kyseessä olisikin lahja.

Keskusteluissa olen huomannut että nainen hakee usein ensisijaisesti kevyttä haulikkoa. Miksi? Puntit heilumaan vaan. On hyvä muistaa että kevyt potkii enemmän. Itse suosittelen siis jämäkkää haulikkoa ja siksi käyn salilla tiuhempaan parantamassa lihasten hyvinvointia.

Seuraavaksi alan pähkäilemään panosten parissa.. Montako grammaa ja montako haulia. Luodeissa - vaipalla vai ilman? (kuulostaa pissakakka -jutuilta) Millä supistajalla mitäkin (tää menee jo synnyttämisen puolelle...) ja kuinka monta ja missä. Yksi vaihtoehto on ollut hurjan helppo mutta sitten jos valinnanvaraa on enemmän kuin tarpeeksi niin minkä niistä sitten osaa valita ja miksi? Katso sieltä taulukosta ei kerro oikeasti ihmisille yhtään mitään. Niin ja ei ne miehetkään tiedä, eikä tietämättömyyttä tarvitse hävetä. Asiantunteva myyjä osaa auttaa myös tässäkin pulmassa.

Ratapaukkujen ostoon! Ensimmäinen Haulikkohelmien testitapahtuma Sakon Shotgun shooting day for Ladies on takana. Itse sihteerin osassa pyörin köökin puolella ja ammuin ekat trapit ever. En osunut. Syytän järjestäjän stressiä ja työväsymystä... :) Rata-ammuntataidoissa on ihan sikana parannettavaa. En edes tiedä miten noin suurilla radoilla käyttäydytään... Huippu tyyppi Mopsi Veromaa huomautti että hän on myös hyvinkin äänekäs persoona, joten ehkä sulaudun joukkoon..pinkisti. En kuitenkaan hylkää "omaa" huomattavasti hiljaisempaa ampumarataa. Tosin siellä toiminta loppuu tänä vuonna joten nautin vielä hetken hiljaisista treeneistä...