sunnuntai 9. syyskuuta 2018

Alaston metsästäjä

Metsällä on tullut kekkuloitua vaikka miten. Metsä antaa jos sillä on annettavaa

Paras kyyhkysaalis on minulle eräksi tullut 7 kyyhkyä yhden päivän aikana. Se on minulle paljon. Silloin olin hihattomalla paidalla ruskeat kesäpuvun housut jalassa, ilman lippistä, blondit hiukset ponnarilla ja keskellä hakkuuaukkua. Siinä istuin liikkumatta kannon päällä ilman suojaa tai camokuoseja. Kyyhkyt suorastaan lensivät syliini nukkumaan ikuista unta. ​

Camohuppareita käytän lämpimillä keleillä niin metsällä kuin kotioloissa. Samoin pipoja.

Tuon reissun, yhden linnun ja erityisesti tyhjien reissujen jälkeen olen miettinyt että jos vaikka alasti menisi passiin ja olisi vain liikkumatta niin avot. Toisaalta vartalomaalaus voisi myös toimia varsinkin herkempien lajien kuten kauriin tai peuran kanssa.

Vartalomaalauksen ja alastomuuden plussat:

  • kevyt
  • ei kahise!sade 
  • ei ropaja
  • tuuletus ykkösluokkaa
  • edullinen 
  • ei tarvitse vaihtaa 
  • eikä parsia reikiä

Miinukset

  • kylmyys
  • maalien veden kestävyys
  • maalien poistaminen varmasti hankalaa

Kasvonaamio on minulle ainoastaan kauneudenhoitoa varten. Kuvassa hoitava kasvonaamio..

Syy miksi mietin näin järjettömiä on toki kieroutunut huumorintaju ja koska olen tavattoman kyllästynyt coretexiin ja muihin hypridiwaterrevarmastikahisee -asuihin jotka maksavat maltaita. Kävellessä kahisee tai sisävuori liimautuu hikiseen ihoon ja puku tuntuu säkille.

Toinen ongelma joka minulla on jota tällaiset tuulipuvut aiheuttavat ja huonontavat jahtimuistojani on että sade ropisee pintaan kuin peltikattoon konsanaan ja eläimet katoavat. Kylmyys puskee joka kerta märkään joko hiestä, märässä metsästä tai sateesta kostuneeseen housuun ja vesiraja hivelee haaroväliä. Römpsähän siinä paleltuu ja mikä pahinta, tulehtuu!

Talvella jänispassissa vanha musta talvitakki ja pipo on minun vakio vaatetus


Pukeutuminen on aina jotenkin todella vaikeaa varsinkin tällaiselle liikkuvalle mutta toisinaan kyttäävälle ja mättäällä nuokkuvalle metsästäjälle. On koiria ja miehiä joiden perässä juosta. Hiki tulee ja vuoroin kylmä.

Vaatevaihtoehtoja on aina liian vähän tai liikaa ainakin säilytyspaikkojen suhteen... Onko olemassa vaatteita jotka oikeasti toimivat kaikissa tilanteissa joita aktiiviset metsästyspäivät tuovat tullessaan?

Eri metsästysmuotoja käytettäessä vaatevaihtoehtoja on hyvä olla. Oikeastaan sillä ei ole mitään merkitystä mitä sinulla on päällä. Kunhan väri on tumma ja äänetön ja mikä tärkeintä, sinulla on itsellä hyvä olla.


Sorsalla keskellä heinikkoa toki maastoutuminen on ihan suotavaa...


Villavaatteet on ihan parhaat. Niissä ei palele vaikka kastuisikin mutta miinuksena on ettei villapaita ei pidä tuulta. Alkukaudesta vedän mustilla juoksuhousuilla ja märkään passiin vedän kahluuhousut tai sadehousut. Villaa alle kun ilmat viilenee.

Parasta on että tämän hetken muoti on suoltanut vaatekauppoihin camokuoseja joten metsästysvaatteet päällä voi hyvin mennä trendikahvilaan syömään nisua metsästyksen jälkeen ja näyttää yhtä trendikkäältä kuin muutkin. Alastomana tuo ei vissiin onnistu...

Mikä on siis sinun mielestäsi monipuolisin metsästysvaatetus?(Kirjoitus julkaistu Eräverkossa 27.9.2017 yhteistyössä Metsästys ja Kalastus-lehti. Siirretty blogin omalle sivustolle 9.9.2018.)