torstai 13. maaliskuuta 2014

Jänispata ja jäniksenselkää

Työkiireet ja karmea flunssa on siirtänyt päivittämistä. Viimein rauhotuin sairastamaan, joten  nyt on aikaa kirjoitella.

Viitataten edelliseen päivitykseen... Jänispata oli todella herkullinen! Koska en halua pitää mitään ruokablogia vaan sen osaavat paremmin muut kuten - Terveisiä ravintoketjun hupulta niin linkitän tänne vain reseptit. Kätevä emäntä. :)

Hyviä riistaohjeita löytyy riistaruokakirjoista joita on kiva selailla. Suosittelen myös tutustumaan Suomen Riistakeskuksen - Vapaata riistaa -sivustoon!

Ja itse aiheeseen ennen kuin mopo karkaa käsistä..

Padan hankinta

Aloitetaan padan hankinnalla sillä sellaista meillä ei ollut. Patojen hinnat pyörivät 50-200€. No tällainen tarkanmarkanvartija tyytyi 50€ Ikean pataan. Tai tarkemmin ottaen mieheni nappasi padan Ikean hyllystä ilmoittaen sen olevan hänen pata! (Onhan se kiva että on jotain omaa... ;)

Pata on sopivan kokoinen ja sisustukseen sopiva, valkoinen :D (no hei se oli vitsi. Minun mielestä vielä ihan hyvä! :) ) Ensimmäinen käyttökerta opetti ainakin mieheni olemaan koskematta kanteen ilman patalappuja :D Kirjaimellisesti taisi näpit palaa... Pata toimi moitteettomasti ja oli helppo puhdistaa. Leivinuuniin en valkoista pataa laittaisi!

Kaksi jänisohjetta

Jänispadan ohje löytyi yllättäen Valion resepteistä - Jänistä riistakastikkeessa. Nythän kävi niin että rakkaat ystävät saapuivat ja kaikilla oli niin nälkä että kuvat jäi ottamatta :D . Kun kurkistat ohjeeseen niin kuva hivelee totuutta ;) . Omenamehun sijasta laitoimme pataan puolilitraa kuivaa omenasiideriä. Nam sanon minä!

Toinen testissä ollut resepti löytyi alla olevasta kirjasta. Pidempi haudutusaika olisi tehnyt höystölle kunniaa mutta olimme tyytyväisiä. Tätä tehdään uudestaan!

Ohje löytyy siis kirjasta - Herkullisia riista -ja linturuokia nimellä - Kaninselkää. Alla olevat kuvat on kirjasta. Kirjan lintuohjeet on sovellettavissa riistan sijaan myös kanalle.  :)


Hyvää ruokaa yksinkertaisista mutta hyvistä raaka-aineista

Kirjan kuva ei ole kaukana todellisuutta! Hyvillä ohjeilla onnistuu kaikki. :)

La Ronciere - chileläinen punaviini kruunasi päivällisen. KIITOS Ystävät punkkuvalinnasta ja päivällisseurasta!