sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Missä sarvet, siellä koti


Metsäkylän navetasta hankittu ikkuna puhdistettiin ja suojattiin antiikkivahalla. Hyllyt on vanhaa lattialankkua. Lankut puhdistettiin kylmällä vedellä, tipalla mäntysuopaa ja juuriharjalla harjaten. Kuivatus ja antiikkivahaa kaksi kerrosta. Vnaha ikkunaruutu on kaipuuta maalle.

Vanhat lankkuhyllyt lähikuvassa. Hyllyn päällä Koiramäen Pajutallista hankittu iso risukranssi. Kranssi on kuin kolmas pyöreä ikkuna.

Anopin joululahjaksi saama mäyräkoirataulu risteilee paikasta toiseen. Rakkaalla taululla on monta paikkaa. Taiteilija on Maarit Kontianen jonka eläinaiheiset taideteokset on lempitaidettani.


Pala kesää ja muistoja mökiltä on löytänyt paikkansa takan reunalta. Järvenpohjasta naarattu lankku muistuttaa salaisesta paratiisista ja kesän tuoksuista joka päivä.

Jykevä kirjahylly löytyi viimein Juvilta. Puusepän tekemä lasivitriini on nikkaroitu kierrätetystä lattialankusta.
Pyöreän virkatun maton voisi tehdä itsekin. Kuvan matto on hankittu. Lisää ihania virkattuja mattoja löytyy Kertun kotoilu -blogista. Matto mahtuu pyykkikoneeseen. Tärkeä ominaisuus koiraperheessä!

Haaveilen lankkulattiasta. Lattialämmitys ja lankku ei ole kuitenkaan paras yhdistelmä. Lattia on laminaattia mutta näyttää aidolle puulle. Pergolta löytyi täydellinen mäntylankku.

Intohimoni poroihin ei jää pelkään lihaan. Valkoinen porontalja ja sarvet ovat kulkeneet vuosia asunnosta toiseen. Voisi sanoa että missä sarvet, siellä koti. Seinä on maalattu Kalkitirin kalkkimaalilla kahteen kertaan. Elävä ja luonnollinen pinta sopii meidän kotiin.

Whiskyä? Laventelinkukkia omasta penkistä. Sarvinaulakon koriste vaihtelee.

Tämä on ollut ennen navetassa. Laarin putsaamiseen meni aikaa mutta se kannatti. Lopuksi se käsiteltiin antiikkivahalla. Laari on hankittu muutamalla eurolla Metsäkylän navetasta. Paikka löytyi keittiöstä, jossa majailevat mm. riistaruokakirjat.

Koti on rakkain. Sinne on turvallista käpertyä. Koirat on tälle metsästyskaudelle kytketty. On siis aika käpertyä odottamaan kevättä ja jäljestystreenejä. Kiitos ihanista uusista kokemuksista ja mukavista uusista tuttavuuksista. Tänään nautitaan ystävien kanssa jänispataa.