torstai 27. marraskuuta 2014

Miedosti savustettua sorsaa, selleripyree ja omenahöyste




Jyväskylässä sijaitsevan Naissaaren kahvihuoneen omistaja on melkoinen kokki. Uskomaton suorastaan.
Metsästäjäliiton Keski-Suomen piirin järjestämällä tunnelmallisella riistaillallisella pysähdyimme kunnioittamaan jahtikautta hyvässä seurassa. Oli ilo vietää iltaa kanssanne!

Hyvin valmistettu riistaruoka on riistan kunnioittamista ja terveellistä ravintoa parhaimmillaan.

Sain Naissaaren kahvihuoneen omistajalta ja kokilta jakoon huikean sorsaohjeen, jota kokeilemme piakkoin myös kotona..ehkäpä Jouluna..







MIEDOSTI SAVUSTETTUA SORSAA

sorsan rinnat nahkoineen
hienoa merisuolaa, mustapippuria myllystä
kirkastettua voita
tuoretta rosmariinia ja valkosipulia
Tee rintoihin varovasti lihaan asti ulottuvat viillot. Laita viiltoihin hiukan hienoa merisuolaa. Savusta rintoja n. 4-5 min. Paista sorsanrinnat pannulla kirkastetussa voissa (rosmariini ja valkosipuli myös pannulle) ensin nahkapuoli alaspäin. Mausta lihapuoli ennen kääntöä suolalla ja pippurilla. Jätä liha sisältä punaiseksi jottei liha kuivu. Tarvittaessa voit käyttää sisälämpömittaria, jolloin lämpötila pitäisi olla n. 60 c.

SELLERIPYREE SORSALLE
kuorittua juuriselleriä
suolaa, valkopippuria
voita
Pilko sellerit halkaisijaltaan n. 4 cm paloiksi. Keitä sellerit suolalla maustetussa vedessä täysin pehmeäksi. Soseuta sileäksi sauvasekoittimella lisäten samalla voi ja valkopippuri. Maista ennen esillepanoa. Pyreetä voi tarvittaessa pehmentää vielä esim. tuorejuustolla.

OMENAPAISTOS
kuorittua omenaa
kirkastettua voita
sokeria ja suolaa
tuoretta timjamia
pähkinöitä
Paista tuoreita omenalohkoja kirkastetussa voissa. Mausta omenat tuoreella timjamilla sekä hienolla sokerilla ja suolalla. Lisää lopuksi pähkinät (voit käyttää mitä pähkinöitä vaan makusi mukaan).