sunnuntai 8. heinäkuuta 2018

Kyttäysteltta

Kyttäysteltan hankkiminen on muhinut päässäni pitkään. Sellainen oli pakko saada. Voi kuulostaa turhamaiselta mutta koska me ei omisteta eikä mahduta tavalliseen telttaan niin tällainen oli huomattavasti kätevämpi koirien kanssa metsässä yöpymiseen.

Tavaran hamstraaminen ei ole yhtään mun juttu. Tällä hetkellä lähinnä ärsyttää kun varasto pursuaa vanhoja tavaroita jotka ovat menossa hyväntekeväisyyteen ja kirpparillekin. Kyttäysteltta menee yllättävän pieneen tilaan ja kulkee kantokassissa joten mahtuu roikkumaan helposti varaston naulakossa. Kevytkin 7,7kg.

Teltan kuosi


Katselin telttoja ja kävin hypistelemässäkin. Tuntuivat jotenkin pienelle. Bongasin netistä teltan joka on 180x180 ja korkeus 205 joten minä persjalkaisena mahdun hyvin seisomaan sisällä, helposti.

Teltassa on yhdessä kulmassa oviaukko jota myös kulkureijäksi kehuin. Vetoketju aukeaa alhaalta ylös joten sutjakat käyttölinjaisetlabradorit mahuu hyvin lähtemään hakuhommiin. Käytännössähän sen sitten näkee lähteekö mukaan koko teltta Ginin rymmeltäessä täysiä riistan perään. 😂

Avattavia hyttysverkollisia ikkunoita teltassa on joka suunnassa. Ampumaan pääsee myös yhdeltä suunnalta ylöspäin. Naamiohyttysverhot on kivat mutta mietin meneekö niihin sitten hermo ampuessa. Mene ja tiedä.

Teltta on on äärettömän kätevä lapsen kanssa metsällä liikuttaessa. Koko aikaa tyttö ei jaksa mukana olla joten telttaan pääsee leikkimään ja ottamaan päikkärit eikä näin ollen liikkeillään häiritse metsästystä. Tyttö on ainakin taas innoissaan lähdössä mukaan lintumetsälle.

Retkituoli toimii myös lapsen kanssa metsällä

No mutta mukava päästä kokeilemaan telttaa metsästyskauden alkaessa.

Ensikosketus telttaan. Katso video: https://youtu.be/fHPtZVtoheI