perjantai 6. kesäkuuta 2014

Jousimetsästys

Ensimmäisenä kiinnitin huomiota tyylikkääseen "rannesuojaan" ja nahkaiseen? Hanskaan. Hyvältä näyttää! Tyylipisteet Veli-Matille.


Jousiammuntaaa... - Zen-meininkiäkö? Siis mitä?

Sopiiko jousimetsästys naisille?

- Jos kiinnostaa niin suosittelen. Aktiivisia jousiampujia ja metsästäjiä on muutamia taidokkaita naisia, kertoo kuvan jousiampuja Veli-Matti Dahlgren. (Anteeksi jos nimi on väärin.. :) minulla on nuoruusiän dementtia joten nimimuisti on hatara ;))

Naisia jousiampujista löytyy kyllä ja he ovat todella taitavia lajissaan!

Olen itse kokeillut jousiammuntaa muutaman kerran. Pari kertaa tauluun ja pari kertaa metsässä. oman laihan kokemuspohjan kautta uskallan sanoa että suosittelen kokeilemaan jos siihen saa mahdollisuuden ja kokeneen opettajan. Ei se nyt ihan niin helppoa ole varsinkaan tällaiselle elohiirelle mutta kunnon opissa saattaiain päästä sille zen-tasolle!? :)

Mitä jousiammunnasta sitten saa? (Verrattuna ruudin räiskintään..)

Kiva puhua aiheesta ymmärtävän ja innostuneen ihmisen kanssa. Sain heti liudan hyviä syitä miksi jousiammunta on hyvä juttu. Jousen venyttely on herkuttelua, kokemusten hakua ja jousiammuntaseuroissa on hyvä yhteishenki. Riistan saaminen ei ole tärkeintä (no siis eihän se ole mutenkaan mutta jousiammunnassa erityisesti).

Veli-Matti, mikä on vuoden saalismääräsi? Jos niin voi kysyä. - Metsästän jousella pienriistaa ja saan keskimäärin 15 riistaeläintä vuodessa. (Hei, anteeksi nyt mutta minä saan vähemmän! Koska tilaisuuksia ja aikaa nautiskeluun metsässä ei ole niin paljoa kuin mieli tekisi.)

Kuulostaa mukavalle. Ehkä alan harkita kiväärin hankintaa uudestaan ja siirryn jousiampujaksi?!

Minua kiinnostaa aina tietysti koirat ja huolestuin että jäisikö ne toimettomaksi (ehkä ei jälkikoira mutta miten ajava mäykkyräinen??) 

Voiko siis jousimetsästäjä metsästää koiran kanssa?

Veli-Matti metsästää itse spanielilla ja pian saan kuulla että jänistä ajatetaan ajokoiralla ihan normisti. Siistiä! Voin siis käyttää Maunoa ajoon. Kuulostaa koko ajan houkuttelevammalta. 

Jousiammunta lisää liikkumista luonnossa. Kävelyä on paljon joten kunto kasvaa.  Sopii entistä paremmin. Toki varsinkin lintukoirien kanssa tallustavat ja ilman koiraa metsästävät kävelevät erittäin paljon haulikon ja kiväärinkin kanssa.

Odottavan aika on pitkä! Vai onko?

Jousimetsällä ampumatilanne kestää kuulema kauan. Vaatii keskittymistä ja hiljentymistä, rauhallisia mutta ripeitä liikkeitä. Mietin omaa rauhattomuutta..mutta voin paljastaa että metsässä olen hiljaa ja näkymätön joten ei hullumpi vaihtoehto... En usko että odottavan aika on pitkä. Metsään mennään rauhoittumaan ei hätiköimään ja häiriköimään.

Lisätietoa ja asiaa jousiammunnasta löytyy osoitteesta www.jousella.net

Riihimäen erämessuilla jousiampujat esittelevät lajia ja omia taitojaan ohjelma-areenalla!