torstai 8. elokuuta 2019

Yksi ruskea Garra mehiläisvahasekotteella kiitos



Garra-puku on herättänyt mielenkiintoa ja somen kautta kysymyksiä on sadellut. Puku tuli minulle testiin heinäkuun helteiden aikaan, joten käytin sitä vain puolilta öin kun oli viileämpi ja pystyi treenaamaan koiria niin ettei kukaan läkähdy. Pianhan helteet onneksi väistyi ja Pohjanmaan viileät merituulet nuoleskeli hipiää. Täydellinen sää minulle ja puvun testaukselle.

Minkä sään vehkeet ne on? On ehkä se yleisin kysymys. Mielestäni sopii hyvin moneen säähän. Riippuen siitä mitä laitat alle. Itse kannatan kerrospukeutumista, joten villaa alle kylmällä säällä ja lämpimämpi sää menee ilman kerrastoa. Puvussa on kahta eri kangasta. Joustavaa kriittisissä paikoissa ja muutoin laadukasta puuvillaa jossa Ecowax -vahapinnoite. Anar Ecowax on mehiläisvahasekoite, joka parantaa veden -ja tuulenpitävyyttä. Veden pitävyydestä ei itselläni ole vielä kokemusta koska..no..ei ole satanut.

Hyvä istuvuus takissa sopii suomalaiselle vartalolle


Aluksi mietin kankaan jäykkyyttä mutta tajusin pian että se on uutena pakasta vedettynä sellainen. Käytössä kangas on pehmentynyt ja mitä äänekkyyteen tulee niin ihan hyvin pääsin metsäjänistä hiipimään lähelle. Ensimmäisen illanhan käytin takkia Seinäjoen Vauhtiajoissa joraten Vesalan Paulaa ja sain kehuja hyvännäköisestä takistani.

Poimin itselleni tärkeiden metsästysvaate ominaisuuksien pohjalta muutaman kohdan puvusta joista tykkään.

YKK vetoketju jonka saa auki myös alhaalta tuuletusta varten


Takki

  • Tuulen pitävyys on hyvä. T-paita alla pärjäsin kovallakin tuulella. Tästä kiittäminen Ecowax-pinnoitetta.
  • Istuvuus. Kerrankin harteikas olemukseni on löytänyt takin joka istuu hartialinjasta hyvin.
  • Naisten mallin muotoilu ei ole liian fitti vaan antaa tilaa liikkua. Metsästysvaatteen kuuluu olla liikkumiseen suunnattu vaate ei ns. vartalomakkara.
  • Huppu on minun makuuni täydellinen. Jos takissa on huppu niin sen tulee olla tarpeeksi tilava että pää hiuksineen ja pipoineen mahtuu sinne sisään oikeasti. Erityisesti Garrassa mutta ilokseni olen huomannut että muissakin Anar Outdoorin takkien hupuissa on tarpeeksi kokoa.
  • Taskut! Niihin tulee mahtua isompikin käsi, tabletti/bädi, panoksia tai vaikka juomapullo. Garran taskuihin mahtuu. Taskuja joihin mahtuu kaikki tarpeellinen pitää olla mutta ei liikaa. Kohtuus kaikessa.
  • Vetoketju joka aukeaa myös alhaalta. Miksikö? Olen huomannut liikkuvana ja hikoilevana metsästäjänä että takkia tulisi voida tuulettaa aukaisemalla vetoketjua alhaalta päin mutta sitä mahdollisuutta ei kaikissa testaamissani takeissa ole ollut.
  • Materiaali ja pinnoite. Anar ecowax on huomaamaton vaha ja ekologinen. Takissa on kahdenlaista kangasta - joustavaa ja vahattua puuvillaa. Suosin puuvillavaatteita.
  • Ruskea väri. Mallia on vihreänä ja ruskeana. Mielestäni ruskea on hyvä väri myös suomalaiseen luontoon. 
Tarpeeksi isot taskut


Housut

  • Housuissa joustavuus on mulle nro 1. Kangas todella joustaa ja antaa mahdollisuuden liikkua ja kyykkiä pusikoissa ilman että nivusten verisuonet huutaa hoosiannaa tukkiutuessaan kiristävän vaatteet takia.
  • Lahkeiden kiinnitys. Saan lahkeet suppuun koska pidän lahkeita Viking Footwearin Trophy saappaiden ja Vikingin Villreinin goretex metsästyskenkien sisässä. Lahkeet saa myös helposti kenkien päälle mutta itse en sitä harrasta.
  • Istuvuus. Tykkään housujen suomalaisesta muotoilusta tällaiselle perussuomalaiselle kropalle.
  • Oikea koko. Olen kooltani 38 ja koko 38 istuu just eikä melkein mutta niin että alle mahtuu kertosta. Alle suunnittelin äitini kutomia villahousuja ja passi-istuskeluun villahametta.
  • Kankaat on samat kuin takissa joten Ecowaxia on myös housujen puuvillaosioissa.
Ruskea Garra takki ja housut. Kumpparit Viking Footwear Trophy3


Mulle tärkeää vaatteessa on että se on suunniteltu suomalaiselle vartalolle.  Anar Outdoorin suomalainen muotoilu on suunnittelija Maarit Pihlajamaan käsialaa. Hän on suunnitellut aiemmin useita menestyneitä ulkoilu, vaellus ja metsästysvaatteita…joten kokemusta hänellä vaativiin vaateisiin on.

Anarin hintalaatu suhde palvelee valtaosaa suomalaisia. Liian kalliit vaateet on pois arjen muista tarpeista. Mutta laadusta ei pidä tinkiä. Olen myös aiempien merkkien osalta huomannut että ne kalliit vaatteet harvemmin kestää yhtään sen pidempään eli hinta ei todellakaan kerro kestävyydestä tai sen paremmasta sopivuudesta luonnonrientoihin.

Anar Outdoorin Garrasta löytyy mallit niin miehille kuin naisille. Takit ja housut on ennakkomyynnissä osoitteessa www.karkkainen.com/verkkokauppa/anar

Garra saapuu suomeen elo-syyskuun vaihteessa.

Tää puku sopii liikkuvalle metsästäjälle ja moneen muuhunkin luonnossa liikkumiseen