Tällä kertaa tehtiin kahdella eri reseptillä ja lihana käytetiin peuran paloittelusta tullutta rääpettä tai pikemminkin "stroganoffia"...rääppeet on oikeastaan niitä jotka menevät koiralle.
Hyvät ohjeet makkaran tekemiseen löytyvät Terveiset ravintoketjun huipulta-blogista joten sinne kaikki herkuttelemaan ihanilla riistaohjeilla! Janne on huikea kokki ja hänen ohjeillaan onnistuu aina.
http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com/2013/04/riistamakkaran-resepti-tuoremakkaran-valmistus.html
Jaoimme tällä kertaa lihaseokset kahtia ja maustoimme toisen chilillä ja toisen pääosin tuoreilla yrteillä. Molemmat olivat onnistuneita. Kyllä taas kelpaa grillailla ja käryytellä tai sitten kermaista pottumuussia, riistamakkaraa ja puolukkasurvosta... Nam!
Riistamakkarassa ei ole jauhoja ja suolan määränkin voi itse määritellä. Makkarat vakuumikoneella paketteihin ja pakkaseen.
Uudenvuoden iltana siivutimme paistettuja riistamakkaroita viipaleiksi juustojen kera. Mielestäni aika onnistunut ja erillainen makunautinto ja riistamakkarat sopivat myös dippailuun!
Peurasuikaleita - kelpaa myös stroganoffiin tai vaikka jauhelihaksi mutta meillä tehdään makkaraa aina yhdestä peurasta. Tällä kertaa jauhotonta riistamakkaraa tuli 5kg - koko päivähän siihen meni :D |
Läskiä ;) |
Mitähän tästäkin taas tulee....liemi :) |
Liemiluun koluamista |
Koirakavereille kanssa...
Ja mitä niistä lopuista rääppeistä voi sitten tehdä? Koiralle lihalientä ja herkkupaloja. Pakastan liemen rasioihin, jonka voi napata mehtäreissulle matkaan. "Lihapalat" sekoitan ruokaan tai annan vaikka koulutuksessa nameina.
Keitettyjä liharääppeitä koiralle. Urhon vatsa ei kestä raakaa lihaa, joten osa koiranlihasta keitetään ja pakataan annospusseihin |