lauantai 13. joulukuuta 2014

Naissaaren kahvihuoneella arvostetaan asiakasta

Viinien testausta riistaillallisen ohessa - parilla...

Sain kutsun metsästäjäliiton Keski-Suomen piirin järjestämälle riistaillalliselle Jyväskylään. Vierailu lapsuuden maisemiin on aina piristävä teko. Olin suunnitellut peurajahtia lauantaiksi samalle suunnalle. Joten mikä jottei ja kun älysin ystävät napata matkaan niin reissu oli oikein onnistunut. Lapsuuden ystävät ovat parhaita, ei siitä mihinkään pääse.

Jahti venyi ja piti tälläytyäkin...kuinkas olla...olin myöhässä eli siis koko seurue oli myöhässä...tunnin. Ei jahdista lähdetä kesken kaiken mihinkään kekkuloimaan korkkareissa..Hommat hoidetaan kunnialla loppuun vaikka mikä olisi.

Naissaaren kahvihuone


Naissaaren kahvihuone on hurmaava. Täydellinen illallispaikka varsinkin syksyn ja talven pimeään aikaan kun on kynttilöitä ja tunnelmaa. Tai mikä olisikaan hienompaa kuin ulkoilun lomassa piipahtaa kuumalle kaakaolle kotoisaan paikkaan. Naissaaressa on myös helppo pysähtyä matkalla Lahdesta Oulun suuntaan tai toisin päin! (paitsi että kahvila on suljettu 21.12.2014-27.2.2015 välisen ajan!)Paikasta sen verran että Kesäkuussa 2011 jyväskyläinen kokki palasi juurilleen Keski-Suomeen. Paikan omistajapariskunta bongasi Naissaaren netistä ja ihastuivat, enkä ihmettele yhtään. Minäkin ihastuin! Ihastuin sillä en tiennyt paikan olevan näin eloisa ja hyvin pidetty.

Naissaaressa kesä on selkeästi kuuminta sesonkia vaikka paikka on toki auki ympäri vuoden lyhyttä talvipreikkiä lukuunottamatta. Lounasta on tarjolla ja Kahvihuoneella poiketaan usein kahvilla. Upeaa paikkaa voi varata kokouksiin, juhliin tai muihin tilaisuuksiin tai sitten tilata catering-palveluita toisaalle.

Riistaillalliselle on suunniteltu jatkoa. Riistaruokaurssi ja Metsästyskauden avajaiset ovat suunnitteilla loppukesällä 2015. Illan teemana on riistalihan grillaus. Omistaja arvostaa hyvää ja laadukasta ruokaa. Riistanliha on arvokasta, joten sille on annettava sen ansaitsema arvostus. Kannattaa seurata Keski-Suomen metsästäjäliiton tapahtumia sekä Naissaaren uutisia.

Ruoka-allergiset otetaan myös huomioon. Ystäväni on moniallerginen ja hiukan jännityksellä odotettiin että mitähän sieltä tulee! Annokset olivat laadukkaita ja ystäväni arviolta yhtä maittavia kuin menun tavallisetkin annokset.

Ystäväni ruokarajoitteet olivat
EI mausteita, vehnää, kalaa, selleriä, paprikaa, palsternakkaa, pähkinää, suklaata, kiiwiä, banaania, persiljaa. Suola ja muut mausteet ovat sallittuja ja porkkana kypsennettynä. 
Alla muutama kuvaesimerkki annoksista.

Laadukkaista ja tuoreista raaka-aineista taitava kokki taikoo kauniita ja maittavia annoksia rajoitteet huomioiden. Tulimme siihen tulokseen että ravintolassa arvostetaan hyvää ruokaa ja ennen kaikkea asiakasta.
Naissaaren kahvihuone on suljettu 21.12.2014 - 27.2.2015
Yhteyden saa kahvila@naissaarenkahvihuone.fi
Suosittelen paikkaa koko sydämestäni!