torstai 23. huhtikuuta 2015

Puoliautomaattinen haulikko - minkä näistä valitsen?

Tämä istuu minulle parhaiten..kuva on otettu uudenvuodenyönä..harjoittelin nostoja Maunon kanssa... :D

Nainen on hyvä mutta ei helppo asiakas kun oikein innostuu jostakin. En koskaan osta sikaa säkissä vaan tutkiskelen, keskustelen ja lueskelen muiden valintoja. Parasta tietysti jos pääsee testaamaan mutta aina ei ole mahdollista testata kaikkia merkkejä ja malleja. Myyrämäiset ystäväni auttavat mielellään. Miehet hullaantuvat ja muuttuvat hetkessä pikkupojiksi selittäessään aseiden ominaisuuksista. Se on siistiä!

Asiaan! Eräs tuttu mies kysyi minulta suoraan (selkeästi ihmeissään... :D) " Miksi sinä haluat puolarin?" Vastaukseni taisi olla että "You Know me!? Tällainen hardcore puskajussi.. Miksi en haluaisi?"

Me täällä rannikolla metsästellään merellä ja muutoin haastavissa oloissa ryömien hardcore sissimeiningillä maalit naamassa  sekä hanhi -ja kyyhkypelloilla oljenkorreksi naamioituneena (olen siinä aika hyvä..tuppaan vain nukahtamaan jos olen liian pitkään hiljaa paikallani..)...no ainakin silloin kun tulee ryömittyä...

Sain mielenkiintoisen kommentin, että aseen ulkonäkö on toissijainen seikka. Kirjoitin siitä kolumnin Jahdissa.fi-lehteen (...juttua vielä mutustelen sen verran että saan tämän noin puoli vuotta kestäneen haulikkoprojektini lopullisesti päätökseen). Aloin mielestäni hyvän ja asiallisen kommentin jälkeen miettimään uudestaan komposiittiperäisiä tosinaisen tykkejä. Kyllä, edelleen lokeroin haulikot sen mukaan mikä näyttää hyvälle ja valikoin niistä ne yksilöt, jotka olen päässyt tapaamaan.

Varsinkin camo-kuosiset ovat kauniita. Nim.merk. Camo Lover! ;) Myös puolarit ovat siis hurjan kauniita! Kyllä. Ulkoisilla seikolla on merkitystä ainakin meille daameille...

Huvittunut! Ainoa järkevä kuva yhdestäkään puolarista(Otettu hienon lehtijäljitelmän takia! :D) - Kuosi on Beretta A300 Outlander max4

Tämähän tarkoittaa kuitenkin taas uuden opettelua, sillä en tiedä puolareista oikeastaan yhtään mitään. Teoriatietämystä ei lasketa...ja olen ihmisiä jotka ei aina usko ennen kuin itse näen... Miten tällainen haulikko huolletaan tai miten sillä sitten ammutaan tosi toimissa!? Tähän sellainen hämmentynyt hymiö...

Innoissaan odotan jo harjoittelua vaikka minun radatreenien alkamiseen on vielä muutama viikko. Olen muuten tasan kerran testannut puolaria radalla enkä edes muista minkä merkkinen se oli. :D ...vahva pohja, eikö! Jostakin se on vain lähdettävä liikkeelle.. Aina voi ja kannattaa oppia jotain uutta!

Puolarivaihtoehtoja tuumailin kotiväen kanssa ja nettiä selaten. Tarvitsen useamman henkilön mielipiteen, sillä mielipiteet näyttävät menevän vähän ristiin..itseasiassa joka asiassa. Nyt siis täytyy luottaa kokeneempien miesten mielipiteeseen (ja ulkonäkö täytyy tietysti miellyttää ainakin minua..).

Muutamassa liikkeessä myyrät kävivät tarkastelemassa viime hetken tilanteita ja hintojakin ja päädyin seuraaviin vaihtoehtoihin (harmi vaan että myyrät (miehet) eivät osaa käyttää kameraa... :D Aina pitää ottaa kuva! Sillä kuva on kiva. Voi olla että en sitten päädy näihin mutta mielipiteitä saa onneksi (varsinkin naisena) muuttaa lyhyelläkin varoitusajalla... ;)

Mitäs sanotte näistä vaihtoehdoista:

CZ 712

Baikal mp 155 camo

Beretta A300 Outlander camo max4

Ainiin... Facebookissa ja Instagramissa illalla hehkutin päätöstäni ja valitsin perushaulikoksi Silver Pigeonin. Me So Happy! 

En ymmärrä miten joku voi vaihtaa esim.autoa usein koska valitseminen on hirveän stressaavaa! Yritän vielä tsempata ja pysyä järkevänä..