perjantai 10. huhtikuuta 2015

Nainen ja ase

Franchi mussukkani ulkoilemassa


Miksi naiset pelkäävät aseita? ja nyt siis puhutaan metsästysaseista tai no miksi ei muistakin. Monta Ladya olen jututtanut ja asepelko on välillä valtava. Onhan ne aseet vaarallisia mutta vain väärinkäytettynä ja huonosti huollettuna. Kiinnostus naisilla aseisiin on kova.

Miehet oppivat käsittelemään ja ampumaan armeijassa. Lähtökohta on hiukan eri kuin meillä neitosilla. Jos nainen ei käy armeijaa on asiallinen oppi haettava jostakin muualta. Mutta mistä? Tästä lisää myöhemmin...

Pakko myöntää. Minä hiukan pelkään kivääreitä vaikka sellainenkin löytyy. Ei siinä ole mitään hävettävää. Pelko johtuu ihan siitä että ne kerrat, jotka olen ampunut on tuntunut olkapäässä niin pahalle että olen pysytellyt mieluummin mukavuusalueella haulikon kanssa jotenkin se on istunut minulle paremmin. Kukaan ei ole koskaan opettanut tai neuvonut miten aloittaa.

Ampumaradoille meneminen on myös iso kynnys. Sinne PROjöröjukkien sekaan ei ole helppo tulla. Mitäs jos en toisellakaan kerralla osu tai opi ja kaikki äijät katsoo rivissä..kuumottavaa.

Kirjoitin viime jahdissa.fi -lehdessä oppimisen pitkästä taipaleesta lähinnä jousiaseen kanssa. Mietin miten vahvasti ne tunteet liittyy myös muuhun harjoitteluun. Lue juttu alla olevasta linkistä.

Hoen aina itselleni että "Jos et onnistu ensimmäisellä kerralla niin harjoittele lisää niin kauan että alkaa onnistumaan." Ei siis pidä antaa periksi. Joku kirjoitti netissä että jos ei onnistu niin sitten melkein kannattaa antaa olla. Olen eri mieltä! Jos on halua oppia niin silloin sitä tekee kaikkensa sen eteen että oppii omien vaatimusten ja tavoitteiden mukaan.

Koska ampuminen kiinnostaa ja janoan tietoa. Asiaan on tulossa muutos. Olen päättänyt ottaa härkää sarvista. Mukavia hetkiä ampumaradalla siis luvassa niin haulikon kuin kiväärinkin kanssa. Ihailen naisia ja miehiä jotka osaavat ampua hyvin. Ajattelin oppia edes sen verran että jos vaikka metson saisin saaliiksi ensi syksynä.

Oma ongelmani on se että en ymmärrä aseista mitään muuta kuin sen että niillä metsästetään ja mitä metsästetään, miten ne tulee perushuoltaa ja niiden kanssa tulee olla varovaisia. Mitä lupia tarvitaan ja mitä lakeja metsästykseen ja aseisiin liittyy..

Mutta pitääkö minun tietää jotain aseen tekniikasta? Mitä esim. Beretan haulikossa A300 tarkoittaa Outlanderissa ja mitä se max4 on? Mikä vieteri kannattaa vapauttaa pidemmän tauon ajaksi? tai millainen kiikari sopii mihinkin kiskoon? Hmm.. pitääkö naisen tietää näitä ennen kuin kykenee ampumaan? Ouh...Dear! (tai deer! vai one beer please? :D ).

Entäs ampumatekniikka sitten. Mistä tiedän ilman viisaampaa että mihin minun tulee liikkuvassa maalissa tähdätä. Tai miten haulikon kanssa swingi nyt sitten menee ja milloin tiedän että mulla on hyvä swingi? Svengata osaan kyllä...

Nyt en siis yleistä. Suomessa on naisia, jotka ymmärtävät aseiden päälle paljonkin. :)

On siis aika kutsua apuvoimat kehiin! Töttöröö! Valmentajahaku käynnissä!

Viittasin yllä Jahdissa.fi-lehden kirjoitukseeni: It´s a long way to the top if you wanna Rock´n Roll http://www.huntingfishingww.com/en/magazine/9238/775605/metsanneito.html