maanantai 1. kesäkuuta 2015

Punkki-punkkareilta terkkuja..

Mauno vähän relaa...Scalibor-punkkipanta on joustava eikä näytä haittaavaan äijiä..mitä nyt kiusalla repii ne irti. Nämä tyypit on melkoisia veijareita...onks tyyny hyvin?

Keväällä punkit heräsi henkiin ärsyttävän varhain (tai ainakin se tuntui siltä!). Tautipesäkkeet hyökkäsi kimppuun sankoin joukoin ja varmasti aika monen lemmikin herkkään hipiään. Kituuttelin pari viikkoa punkkitarkastusten kanssa joka ilta. Voin kertoa että koskaan ei ole ollut näin paljoa punkkeja vaikka me könytään puskissa ja merenrannalla jatkuvasti... Olenkin aina nauranut että ehkä maistutaan koko jengi niin pahalle ettei ne meihin tartu.

Lupailin laajempaa "punkkipantatsekkausta" erään synkän yön pikkutunneilla mutta eipä tässä ole kerennyt sen suuremmin tsekkailemaan muuta kuin että muistaa hakea lapsen päiväkodista oikeaan aikaan. Hervotonta kilpajuoksua kellon kanssa koko kevät ja niinhän se menee että (iisisti sanoen) ensin työ ja sitten huvi...mutta mihin tässä sanonnassa mahtuu se kaikki muu sälä? Sitten paluu itse aiheeseen eli punkkipantaan.

Aikaisempina vuosina on pojille ruutattu iholle laitettavaa punkkiainetta mutta sen teho ei kestä koko kesää ja sekös minua harmittaa. Loppukesästä hoito täytyy uusia jos muistaa.. Tänä kesänä päätin kokeilla meille jotain uutta ja hankin molemmille pojille Scalibor -punkkipannat. Pantojen suojaa-ajaksi on luvattu jopa 5-6kk. Eka kuukausi pian takana. Hyvin toimii! Ei yhtään Punkki-punkeroa kummassakaan koirassa. 

Aluksi pelkäsin että mitähän tästä tulee, sillä perheen neiti 4v on tottunut koiranhalaaja. Mietin että entäs jos hän ei malta olla erossa koirista ja hipelöi pantoja koko ajan. Hyvin kuitenkin menee. Tyttö käy maltillisesti kertomassa rakkauden osoituksiaan ja pantoihin hän ei koske kun kerran on kielletty.

Molemmat koirat osaavat ottaa pannat pois itsenäisesti, joten niitä saa olla koko ajan kiinnittämässä takaisin mutta se on pieni vaiva. Pannat saa myös helposti narikkaan eli säilytykseen ja pantoja tulee käsitellä pakkauksen ohjeiden mukaisesti.

Tuttavaperheen mäykkyneiti kokeilee luontaissuihketta ja kerron sen tehosta pian lisää kunhan kuulen uutisia.