tiistai 1. tammikuuta 2019

Vuosi 2018 - metsästyskuvat ovat vain kuvia

Best nine 2018 IG: riikkametsanneito

Kuvat ovat vain kuvia. Visuaalisia otoksia ohikiitävistä hetkistä, muistoja tavallaan mutta näetkö niiden taakse? Katson Instagramin Best nine -sarjaa. Mitä ne kertovat kuluneesta vuodesta teille rakkaat lukijat ja mitä ne kertovat minulle. Veikkaan että täysin eri asioita. Näet hymyn mutta minä sen taakse.

Kuvissa on muutama onnistunut metsästysreissu. Murto-osa mukavista ja onnistuneista reissuista metsästyksen parissa. Iloisia saaliskuvia, juuri niitä joita pyrin välttämään. Joukossa on pari kuvaa edelliseltä vuodelta ja kaksi kuvaa päästäni eri suunnasta kuvattuna. Kuvat ovat kyyhkynaloituksesta kun pötkähdin saaliiden viereen. Muistan, oli hyvä fiilis mutta väsytti enemmän kuin kuva osaa kertoa. Se on se naamari jonka laitat päähän vieraiden ihmisten edessä. Se naamari josta moni minulle kirjoittaa. Olen joutunut laittamaan sen päähän teidän eli seuraajien vuoksi ja niiden jotka jahdissa oli tuona päivänä. Ei koko totuutta halua näyttää. Ei kykene. Liian henkilökohtaista.

Ette usko kuinka paljon tarinoita olen saanut lukea metsästäjien eli meidän ihan tavallisten ihmisten elämän tuottamasta tuskasta jonka myötä masennus, väsymys ja romahdukset ovat väistämättömiä. Kuvat eivät sitä kerro. Niin voi tapahtua kenelle tahansa. En minäkään olisi uskonut että minulle niin käy. Vahva nainen joka on pitänyt omia ja toisten puolia. Tarpeeksi kun saa turpaan niin taju lähtee, keneltä vain. Erot, lapsuudet traumat, raiskaukset, hyväksikäytöt, yksinhuoltajuuden tuomat paineet, kuolemat, työpaikkakiusaamiset ja muut työhön liittyvät ongelmat, päihteet, yksinäisyys... syitä on yhtä monta kuin on tarinaakin. No mutta en tiedä olenko osannut auttaa. En tiedä olenko jaksanut antaa itsestäni jotain mikä kantaisi siinä hetkessä kun ei jaksa mitään. Olen itse ollut niin väsynyt. Anteeksi jos sanani eivät ole riittäneet.

Auringonnousu rusakkometsällä


Metsästys on ollut kantava voima minun elämässäni kuin myös näiden ihmisten jotka ovat kanssani kirjoitelleet. Minulle selitettiin psykoterapiassa miksi aivot toimivat niin ja se avasi silmäni. Lamaantumisen sijaan aivot ovat valppaina niin otsalohkossa sijaitsevat aivot joissa sijaitsee järkeen perustuva looginen ajattelu kuin selkärangan jatkeena niskakuopan takana takaraivossa sijaitseva aivonosa, jossa tunteet ovat kuin piilossa. Se sanonta jossa mennään perse edellä puuhun viittaa siis karusti ajateltuna tunneperäiseen toimintaan.

Alan onnekseni, lapseni onneksi ja mieheni iloksi löytämään tasapainon menneisyyden traumojeni kanssa. Elämä näyttää selkeämmältä kuin koskaan, viimeksi se herkkä tyttö oli kanssani kun olin 7 vuotta. En kaipaa elämääni enää jotain mitä en tunnista, enkä juokse karkuun menneisyyttä joka on ajanut minua takaa siihen pisteeseen asti joka on se paljon puhuttu piste iin päällä. Siellä on synkkää eikä se ole ohikiitävä hetki ettei jaksa vaan pidempi aikainen tunne, olotila, tuska, pimeys...paikka jossa ei saa happea. Sieltä ei löydä ulos ilman apua. Rakkaus on parantanut sinut, äiti. Sanoi 7 -vuotias tyttäreni. Niin, sinun rakkautesi ja mieheni sekä niiden ihmisten rakkaus jotka näkevät kuvien taakse.

Taivas lyö tulta vuoden viimeisenä päivänä 2018


Vuoden viimeinen päivä. Rusakkojahtia Etelä-Pohjanmaalla labradorien kanssa, ilman saalista. Lapseni vietiin hänen isälleen Helsinkiin. Mielensäpahoittaja -elokuva kotona. Hyvää ruokaa. Vanhoja valokuvia. Muutama tunti kylässä ystävien luona, malja uudelle vuodelle. Kotiin nukkumaan. Jumpaten uuteen vuoteen..

Uusi vuosi, Tervetuloa!

No mutta vuosi 2018 oli siinä. Vuoden tähtihetkiin lukeutuu ne joita te ette ole nähneet - lapsen kasvaminen ja yhteiset hetket, rakkaus joka voittaa ja parantaa sekä tahdonvoima jonka avulla selviydyin monesta tilanteesta. Tahto elää, sillä nyt elämäni vasta alkaa.

Metsästyksen kannalta jos pitäisi mainita minulle tärkeimmät niin... Utsjoen reissu erämaahan riekkojen kanssa on aina vuoden kohokohta. Saaliiden puolesta hanhijahti ja ensimmäiset hanhisaaliit, lihojen käsittely ja hanhiruokien valmistus.

Kiitokset erinäköisille ja kokoisille yhteistyökumppaneille ja tahoille. Oli ilo työskennellä kanssanne.

Tervetuloa Uusi vuosi 2019. Uusi ammatti. Uusi ajattelumaailma. Uusi koti? Ehkä lapsi?...ei voi tietää.

Ja sitten se mitä Te näette. Metsästystä elämäntapana ja Martina Aitolehden 21 päivän haaste kuntoiluun, johon pääsimme mukaan ja joka alkaa 7.1.2019 - toivon haasteen tuovan meille terveyttä ja pitkää ikää. Jumppaamista siis eri tavoin... olkoon siis hyvinvointi vuoden 2019 peruspilari blogissakin.

Kihlat 25.12.2018 Murtoselkä, Pielavesi
Pohjanmaalaiset sormukset Kultaseppä Hanhiniemi