sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Metsäkylän navetta - välillä täytyy vähän sisustaakin!





Fiilistelyä ja hyviä ideoita maalaishenkiseen kaupunkikotiin...haaveissa se oma torppa kivinavetalla ja hyvillä riistamailla...Otettiin äkkilähtö Hämeenlinnaan. Aulangon perukoilta löytyy yksi suosikki hengailukohteistani, Metsäkylän navetta. Upea kartanon pihapiiri joka on näkemisen arvoinen, täynnä vanhaa ja kaunista.



Vanhoja ikkunoita, ovia, lattialankkuja, vanhojen talojen varaosia.. Pihapiirissä on alpakoita, joiden lankoja voi ostaa navetasta. Talvisiin jänispasseihin minulle ainakin kelpaisi alpakkalangasta tehty villapaita tai olisko aika yleellistä tehdä mäykkypojille alpakkavillapaidat! En vain osaa neuloa, joten ihan hyvä idea! :)



Navetassa on aivan upea takka ja tiililattia! Tällainen setti minulle kiitos! Takan edessä oleva pöytä on tehty vanhasta ovesta ja vanhoista puulaatikoista.

Meidän kotiin Metsäkylän navetasta on hankittu vanhaa lattialankkua, jotka ensin puhdistettiin ja lopuksi käsiteltiin antiikkivahalla. Lankut löysivät paikkansa olohuoneesta. Tänään mukaan lähti ikkunaruukukko jonka kohtalosta kerron ehkä myöhemmin.. ;) (välillä täytyy vähän sisustaa...)



Metsäkylän navetassa vieraillessa on lähestulkoon pakko nauttia pannukahvia ja pannukakkua kahvila Leivintuvassa. Kahvilassa on leppoisa tunnelma. Täydellinen sunnuntai. Aurinkoista ja syksyistä peltomaisemaa ihaillessa haaveiltiin kyyhky- ja hanhijahdista... Syksy on ehdottomasti paras aika vuodesta!