lauantai 5. lokakuuta 2013

Naisten metsästysvaatteista

Urho ja Mauno relaa rahin päällä :)

Ihana viikonloppu. Ei mitään tekemistä ja koirat saa lepoa. Ilman autoa en metsäänkään pääse joten on keksittävä jotain muuta. Olen selaillut netistä metsästysvaatteita pitkäveteisillä työmatkoillani, jotka ovat muuten todella rasittavia. Istua nyt kaksi tuntia päivässä pääkaupunkiseudun lähijunissa! Morjens! Tässä jotain löytöjäni, omia suosikkejani ja seuraavia hankintojani.

Pitkään ajattelin että ihan sama mitä sinne metsään laittaa kunhan on lämmin ja maastoutuu. Ajatus on hiukan muuttunut vuosien varrella, varsinkin kun naisille alkaa olla jo (Onneksi!) valinnanvaraa mutta lisää vaihtoehtoja saisi tulla! Niin ja kokemusten kautta sitä huomaa mitäs sitä oikeasti tarvitsee. Tai ehkä paremminkin ymmärtää mitkä vaatteet päällä on kiva liikkua. Naiset, metsässä voi myös näyttää hyvälle harrastuksen vaatimalla tavalla.

Suomessa metsästyspukeutuminen on hiukan tylsää. Sitä samaa ja tosiaan ei välttämättä arvosteta samoja asioita kuin maailmalla.

Itselläni on tällä hetkellä Pinewoodin peruspuku. Vedenpitävä ja paljon liikkuessa erittäin hiostava. Housut on aivan löysät ja sisävuori tuntuu hiukan epämukavalle jos ei ole pitkiksiä ;) ...mutta siis edullinen ostos noin ensipuvuksi! Ihan kuulkaas annan pluspisteitä puvun ulkonäölle.

Lapsiperheellisellä ja auntolainan omaavalla ei ole kuukaudessa paljoa ylimääräistä shoppailuun mutta pikkuhiljaa laadukkaiden ja kestävien metsästysvaatteiden ja tavaroiden hankkiminen on mahdollista ja ennen kaikkea kannattavaa. Vaatteita täytyy kuitenkin vertailla ja kerätä käyttökokemuksia ennen ostopäätöksen tekoa. Parasta olisi tietysti jos pääsisi testaamaan mutta metsästystarvikeliikkeet myy suppealla valikoimalla niin sovittaminen on lähes  mahdotonta! Varsinkin meillä naisilla!!!

Mielestäni parhaimmat naisten vaatevalikoima on ehdottomasti Chevalierilla mutta myös Härkilalla on jotain hurmaavia yksilöitä, joihin ajattelin tutustua vielä tarkemmin.

Chevalierilla on pari suosikkia joita oikeasti harkitsen hankkivani. Koiranaisen on ehdottomasti omistettava windblocker. Olen katsellut monelta eri merkiltä sopivaa tuulenpitävää ja hyvännäköistä sekä hyvin istuvaa takkia. Tulin siihen tulokseen että minun on saatava alla oleva Gale windblocker!

Toiseksi sain suosituksia kanakoiramiehiltä harkita ostettavaksi Arizona Pro Pantsit, naisten omasta mallistosta, tietysti! Ja nämä housut sopivat hyvin saman merkin windblockerin kanssa, täydellisesti. Housujen pitää olla super mukavat jalassa ja metsässä paljon liikkuva ei toellakaan tarvitse GoreTexia! Mutta toki Gore-vaatteita on hyvä kaapista löytyä. Kuvat on poimittu merkkien katalogeista ja niitä klikkaamalla pääset tutustumaan löytöihini lisää.

Click to see a larger version                 Click to see a larger version

Härkilalla puolestaan on myös pari aika huippua juttua! Nimittäin liivi joka on koiran kanssa kätevä. Itse käytän tällä hetkellä ratsastusvaatteisiin lokeroitua tikkiliiviä, mutta en metsällä. Se lämmittää mutta miinuksena on taskujen puute ja väriltään se on viininpunainen! En ole törmännyt Härkilan liiviin vielä missään! Jos sinulla on kokemuksia kyseisestä liivistä niin kuulisin niistä mielelläni. Toinen tuote josta en löytänyt hyvää kuvaa on Härkilan säärystimet eli Gaitersit. Ratsastuspuolella on myös mahtavia säärystimiä ja harmittaa että menin myymään valtaosan vaatteista ratsastuksen hiipuessa (lue elämän tullessa kiireiseksi!:)).


Vaatejuttua on luvassa lisää... :) Nyt menen nauttimaan uunituoreesta omenapiirakasta. Ihan parasta! :P