perjantai 3. elokuuta 2018

Vesiohjausta Ginille ennen metsästyskautta


Ginin tyyli kantaa damia. Pääasia ettei tipu. Kuvaaja Pasi Niemi


Jos Gini ei nyt mene niin uin perään, pihisen mutta hillitsen itseni.

Ollaan Pielavedellä treenaamassa. Gini ei suostu uimaan suoraan kahden järvessä makaavan kiven välistä. Damit loistaa kauemman kiven päällä. Aallokko lyö matkalla vaahtopäitä mutta lähtöön tuulesta ei ole hajuapua.

Ja niinhän siinä kävi. Dami ei palautunut vaikka kuinka yritin puskea koiraa kaueamman kiven päälle. Ei onnistunut. Uin perään. Kävin koiran kanssa kivellä aivan kuin olisi treenattu maalla.

Dami näkyy kiven päällä


Itse asiassa hyvä veto. Sen jälkeen pidemmät matkat eivät olleet vaikeita. Noutajan koulutuksessa saa kyllä heittäytyä itse mukaan ja siitä on usein enemmän kuin hyötyä.

Treeni oli Ginille ensimmäinen pitkäohjaus veteen. Ginin omapäisyys ja omat valinnat näkyi heti koiran käytöksessä. Lyhyillä matkoilla ongelmaa ei ole. Onneksi metsästyskausi alkaa niin päästään onnistumisten jälkeen pian tosi toimiin.

Lisää kuvateksti


Kesä on menty treenien suhteen ryppäissä. Maalla ei helteellä ole viitsinyt pitkiä matkoja tehdä. Harmillisesti myös pitkät pyörälenkit on jäänyt tältä kesältä mutta onneksi keväällä ja alkukesästä niitä pystyi vielä tekemään.

Koulutuksen tarkoituksena on saada riista nopeasti ja suoraviivaiseati ylös myös vedestä eri olosuhteissa. Vaikka Gini on hyvä markeeraaja tulee metsällä tilanteita jolloin koira ei näe tiputusta. Ohjattavuus on näin ollen tärkeä taito.

Urhokin innostui noutamaan damia vedestä