lauantai 27. syyskuuta 2014

Mauno piirinmestaruuskokeessa

Kaunis päivä mäyräkoirien Helsingin piirinmestaruuskokeelle

Mauno-mäyräkoira osallistui 27.9 eli eilen lauantaina Helsinginseudun piirinmestaruuskokeeseen elämäni ensimmäisellä koeohjauksella. Ei edes jännittänyt mutta hukalla harmitti koiran puolesta.

Olen selvästi lähentynyt Maunoa. Kovasti olen yrittänyt opettaa sille tottelevaisuutta, helliä ja samalla pitää kurissa ja nuhteessa.

Aamun jänöajo päättyi oraalla olevaan multapeltoon harmillisesti 14min jälkeen. Selvittely oli sitkeää mutta olisiko alkukauden kankeutta kun ei se siitä auennut.

Toisessa erässä olimme aivan varmoja kaurisajosta ja seuraaminen lähemmäs kannatti. Kyyhötimme tuomarin kanssa ojanteessa seuraten haukkua.

Seurasin Trackeria ja samalla yritin tihrustaa ympärille näkyisikö elukoita. Ajo läheni. Hiljaista oksien raksetta. Tuomari kuiskaa "kolme kaurista" ja osoittaa läheisen hirvitornin suuntaan. Samassa molemmat jähmettyy ja suhisee "peurapukki!". Ne olivat siis vasoja ja/tai pari pienikokoista naarasta.

Komea hyvälihainen ja ainakin 8 piikkinen pukki hiipii n. 10 - 15m kohdalla. Ei mihinkään kiire. Kuuntelee koiraa ja lonnii lopulta samaan ojanteeseen meidän kanssa. Siinä se komea peurapukki näytti meille lihaksikkaita pakaroitaan n.15m päässä ja tarjosi meille muutaman minuutin arvokasta aikaansa.

Nousin varovasti seisomaan ja yritin ottaa kuvaa hengittämättä ja äänettömästi huonolla kännykällä. Turha juttu. Samassa peura katsoi minua. Tuijotti. Yritin vinkata silmää mutta eipä se huomannut vaan jatkoi matkaansa hitaasti lonnien. Perus pukki, joka pitää selkeästi haaremia mutta minä olin liian näkymätön.. :D Kuvat olivat surkeita. Kiitos Samsung X-cover. Surkein puhelin ikinä.

Maunon matkaa hidasti risukot, joka oli raapaistu harvennuksessa sikinsokin pitkin maita ja mantuja. Ihan normisetti mutta onhan siinä vaikea liikkua . Mauno pysytteli hyvän matkan päässä kuitenkin. Eroa elukoihin oli 8 minuuttia. Komea ajo vaikka lopussa hiukan takkusi.

Tottelevaisuusharjoitukset olivat tuottaneet tulosta. Maunoa ei tarvinnut kytkeä metsästä poistuttua. Happy! Treenit jatkukoon!

Tuloksena 1.sija alhaisin mutta toiminnan mukaisin pistein 65,39. Piirinmestaruuskokeessa kolmas. Tästä jatkoon lohkokokeeseen, johon pitää kyllä treenata lisää.. Siellä on huippukoirat mukana havittelemassa SM-kisapaikkaa.

Kiitos! Oli kivat kokeet ja tuomarit mukavia. Maasto oli myös hyvä. Tosin vaativa ja hidas kulkea mutta pääasia että koira sai elukat liikkeelle.

"Mitäs täällä on? Mikä tämä edes on? Emäntä ei kyllä ikinä suostu laittamaan tätä takan reunustalle.."