maanantai 22. syyskuuta 2014

Maunon ajotreenien oheistoimintaa - Lapsen kanssa metsässä

Maunon ajoharjoittelua sunnuntain ratoksi. Maukka ajoi kohtuu hyvin näin alkukaudeksi. Pääharjoittelun teemana oli luoksetulo. Nyt meni jo niin hyvin, ettei poika lähtenyt karkuun vaan mateli teinimäisin elkein luokseni.. "Okei, mä tuun...tylsää..mut ei mua kiinnosta noi sun kuivatut lampaan keuhkot..." Edistystä. Extraa oli ettei Maukkaa tarvinnut kytkeä, vaan maastomakkara hilasi itsensä metsänreunasta autolle pyynnöstä. Happy. Kyllä tämä tästä. Kärsivällisesti kouluttaen...

Ajotreenauksissa on usein pieni Metsänneito mukana. Metsäretkeä odotetaan innolla ja aamulla klo 5 tyttö ryömi viereen kysyen "Joko on aamu? Eikö me lähdetä jo metsään?". 
No, sehän olisi ollut unelma lähteä aamutuimaan mutta ei tällä kertaa jaksanut...nukutaan vielä hetki kun kerrankin on mahdollista nukkua yli viiden.

Metsä on mielestäni paras ja kasvattavin leikkiympäristö. Raitista ilmaa ja luovuutta lisääviä elementtejä. Kiviä, kantoja, koloja, keppejä, sammalta...niistä syntyy hauskoja leikkejä kun antaa lapselle tilaa ja aikaa tutustua ympäristöön. Pieni kompurointi ja kaatuminen on ihan suotavaa. Muraiset kädet ja naaman voi siistiä sitten myöhemmin.

Metsässä oppii kaikenlaista. Mitä metsässä on. Mitä kaikkea kivaa siellä voi tehdä. Mitä marjoja saa syödä ja mitä ei. Mikä sieni on myrkyllinen. Lapsille, pienillekin, voi opettaa erätaitoja ja metsästävien perheiden lapset kyllä tietävät mistä liha ruokapöytään tulee. Luonnollisia asioita.

Pienen tyttösen mielestä parasta viikonlopussa oli metsä ja makkara nuotiolla. Tässä kuvia meidän yhdestä retkestä. Hienosti olin sitten saanut päivämäärän kuviin... :) - Miten minä aina onnistun...

Uki The Man ei lähden kauas ja vaikka lähtisikin niin tulee kyllä takaisin. Hyvällä kyömykuonon vaistolla Urho suunnistaa metsässä.

Syksyn värejä

Mini Me

Metsä on pienen Metsänneidon lempi paikkoja - Tämä pieni Neito ei pelkää kompastua

Mäyräkoira on paras ystävä - Pieni-Neito komentaa Ukia emännän elkein

Nuotiopaikan lähellä on kivoja kiipeilypaikkoja -kiviä ja kantoja

Pieni tutkija - Mitäs kuoren alta löytyy? Tosin leikki muuttui yhtäkkiä "eräkokiksi" ja kuoresta valmistettiin jauhelihaa...

Pieni Metsänneito metsällä - puukepistä pyssy. Lennosta leikki muuttui kalastukseksi ja karahka onkivavaksi

Pieni Eränkävijä rantautuu

Metsänneidot kalliolla