maanantai 2. helmikuuta 2015

Maksapateen ohje


Kolme kauriinmaksaa lojui sunnuntaiaamuna kulhossa. Mietin että voisihan ne pakastaa mutta päädyin testikokkailemaan niistä jotain ja niin sitten vietin lopulta kokonaisen päivän keittiössä.

Yhden paistoin herkuttelupihveiksi. Yhdestä tein kermaisen kastikkeen ja viimeisestä maksapateen.

Maustekaappi on aika tyhjä ja huomasin että timjami ja konjakki puuttui. Käytin täysjyväpaahtoleipää ja laitoin itseasiassa leipää vähemmän kuin ohjeessa...eikä pekoniakaan ollut mutta soveltaminenhan on aina sallittua.

Tästä riisutusta versiosta tuli hyvä arkinen leivänpäällinen. Seuraavalla kerralla teen kyllä pekonilla ja konjakilla maustetun version. Ohjeen kuvat ovat houkuttelevia!

Ohje löytyy kokonaisuudessaan loistavasta Puolialaston kokki -blogista.