keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Naisten erävaatteet - mistä ostat metsästysvaatteesi nainen?

Artiktis X-tra? Nimestä viis...Siistiä! Tämä on lämmin ja mukava naistenmalli!

Olen mietiskellyt millä perusteella naiset ostavat eräharrastuksiin vaatteensa ja välineensä. Mitkä tekijät vaikuttavat ostopäätökseen?

Onko se miehen tokaisu " Kuhan jotain laitat päälles!" tai "Kuhan on tummat vaatteet" vai tutkivatko naiset vaihtoehtoja aivan kuten (tietyn tyyppiset) miehet vertailevat omia metsästykseen liittyviä hankintojaan?

Itse harrastan metsästystarvikkeiden ja vaatteiden vaihtoehtojen tutkimista salaa mieheltäni. Kyyyyllä, :) Salaa koska en kestäisi hänen "pätemistä" tai voimakasta mielipidettä omasta suosikistaan( Ei sillä mieheni on ihan ok tyyppi ;) ). Haluan itse tutkia ja olla vapaasti tyhmä teknisissä asioissa. Kysyn kyllä jos ja kun tarvisen apua. Ehkäpä se on niin että ostan mieluummin sitten sen mikä tuntuu sopivalle. Se ei kyllä ehkä ole aina se järkevin... Usein tulee myös lainattua sitä miehen hankkimaa tavaraa tai jopa vaatetta. Ne vasta epämukavia ovatkin! Tällaiselle ruipelolle aivan liian suuret ja painavat...

Tässä Riihimäen Erämessujen antia...

Deerhunter - Ei naisten malleja


Riihimäen Erämessuilla Deerhunterin edustaja kertoi että naisten erävaatteet eivät mene kaupaksi ja siksi Deerhunter on lopettanut naistenvaatemalliston tekemisen. Mistä naiset sitten ostavat erävaatteensa? He miettivät ja sitä samaa mietin minä. No mutta nainen ei osta siis täältä... Harmi.

Swedteam - Paljon vaihtoehtoja naisille


Sos-asu Haukiputaalla (ja netissä: www.sos-asu.com) on yksi varteenotettava erävaatteita kauppaava yritys. He kertovat että nastenvaatteet ovat aina menneet kaupaksi. Mielenkiintoista! Miksi en ole ostanut heiltä koskaan mitään? Epäilen nyt vahvasti että peesaan miestäni sittenkin valinnoissa vaikka niin kovasti vastaan kapinoinkin.

Sorruin pakarakuvaan. Hyvin istuu naisten malli ja korkeasta vyötäröstä iso plussa!

Riihimäen erämessuilla pyörähdin Sos-asun osastolla. Naispuolinen myyjä (no joo oli siinä se mieskin.. :) kertoi että eniten menee kevyttä edullista pukua. Kokeilin puvun takkia mutta henkilökohtaisesti en tykännyt. Takki oli kyllä kevyt ja varmasti koiran kanssa metsässä liikkuvalle tosi hyvä vaihtoehto. On muistettava että nyt mielipiteeni perustuu yhteen sovituskertaan sisätiloissa. Metsässä takki saattaisi tuntua toiselle? Niin ja onhan se suosittu...joten kokemukset olisivat paikallaan.

Talvella jahteihin naiset ostavat Sos-asun kivojen myyjien mukaan vuorellista pukua. No se on selvä...lämmin pitää olla. Lämpimiä takkeja oli sovituksessa kaksi, sillä muista ei ollut tarjolla siroa kokoani.

Arktis X-tra (luulisin) naisten malli on varmasti lämmin mutta takki tuntui ehkä hiukan raskaalta? Se voi tietysti johtua päälläni olleista kesähepeneistä. Ei hullumpi kuitenkaan! Sopii myös kapeavartaloiselle siitä iso plussa. Takista kuva yllä!

Pitkähelmainen takki (Ontario Lady) on täydellinen ja rakastuin ensisilmäyksellä. Voisi olla että käyttäisin myös työmatkoilla :). Takissa on vetoketjulla irroitettava fleecevuori. Nauran aina takeille, joita mainostetaan "Kaksi yhdenhinnalla", koska en koskaan ole käyttänyt takkeja erillään...ihan typerää..ostan varmasti sen fleecen ihan erillään...

Tässä takissa ostaisin kuitenkin yhden takin, johon saan lämpimän fleecevuoren mukana :D . (...yritän selkeästi perustella takin tärkeyttä juuri minulle...) Väriltään vihreään taittuva muta. :) ...ja sanoinko jo että hupussa on irroitettava karvavuori. Tällaista olen haaveillut pitkään! Chevalierin Warwick Lady Coat jota olen kuolannut sai varteenotettavan kilpailijan. No katsotaan miten käy..

Swedteam Ontario Lady
Ensi syksyn ykköshankinta! Swedteam Ontario Lady

Swedteamin Melvinin Coretex-puvussa ei ollut kokoja, joten sitä en päässyt kokeilemaan (Harmi!). Myyjä kehaisi että kaikki meni jo. Joko kokoja oli mukana vähän tai sitten menekki oli huikea. :) Sitä tarina ei kerro.

Aika vähän oli Riihimäen erämessuilla naisten metsästysvaatteita esillä. Mutta niinhän on meitä metsästäviä naisiakin. Olen tosin sitä mieltä että ei meitä silti saisi unohtaa! Itseasiassa naisia ei pidä koskaan unohtaa.