perjantai 13. kesäkuuta 2014

Urhoja - koirankarvoilla kalaan


Kuvissa on Urhoja. Pitkäkarvaisen mäyräkoirani sekä peuran karvoista tehtyjä perhoja. Eräs tuttavani ( @PikkaraisSane ) sitoi nämä kaunokaiset tuolla Kuusamon perukoilla. Ihan huippu tyyppi. Nyt odottelen saalisuutisia!

Olen kuullut että perhojen sidonta vie mennessään. Tarkka näpertely on varmasti rentouttavaa. Tuotos on valmis ja siitä on hyötyä. Parasta on eräharrastuksesta saatu fiilis luonnonhelmassa ja mahdollinen saalis...selkeä jatkumo. Lisäksi perhot ovat kauniita ja sitten kun on tarpeeksi Pro niin tajuaa mistä fisut tykkää. Loistava harrastus!

Lapsena harjoittelin perhonsidontaa luontoon ja eräilyyn liittyvällä leirillä. Se oli hauskaa! Rakennettiin linnunpönttöjä ja harjoiteltiin erätaitoja.

Muistan että perhoissani oli kultalankaa ja punainen töyhtöperä. :) Annoin perhot veljelleni lahjaksi.. Itselleni sidoin perhoa muistuttavan rintakorun..tyttöjenjuttuja. :) Selkeästi leiristä ja kokemuksista jäi positiivinen ja ikuinen muistijälki. Samanlaisia mukavia luonnonläheisiä muistoja haluan tarjota omalle tyttärelleni.

Jos saisin tilaisuuden voisin taas kokeilla perhojen näperrystä. Tosin en kyllä muista mitään, joten perhonsidontakurssi olisi paikallaan. Niin ja olenhan luvannut harjoitella perhokalastustakin kunhan vain löydän tarpeeksi kärsivällisen opettajan. :)