tiistai 10. kesäkuuta 2014

Nettierätarkastajan kintereillä

Nettierätarkastajan tarkastus käynnissä

Voi naiset! Sydän sulaa tai lähinnä yritin päivän aikana sulattaa tämän miehen habitusta polttavilla kysymyksilläni. Ihan asialinjalla ollaan liikkeellä. Monesti kuulen että naiset rakastavat uniformuja niin tässä teille uusi kuolaamiskohde nimittäin erätarkastaja! On heilläkin vaatteet yllä, joita myös uniformuksi voisi kutsua...ainakin jonkin sortin lasien läpi...ehkä voisin hiukan stailata heitä!


Oululaiset on sittenkin ihan kivoja...


Nettierätarkastaja Toni Murto on tosi kiva! Siis oululaiseksi. Itseasiassa kaikki tapaamani erätarkastajat on hyviä tyyppejä oli ne mistä hyvänsä...sellaisia asiallisia, rauhallisia, turvallisia ja ammattiataitoisia. Johtuisikohan se poliisitaustasta? En ossoo sannoo...

Olen aina pelännyt poliiseja mutta erätarkastajia en pelkää vaikka siis käytännössä nehän on poliiseja. Oulusta ja poliiseista tuleekin mieleen "Ookko nää Oulusta? Pelekääkkö nää polliisia?" No ei nyt ihan ole tuo Oulun -murre hallussa mutta haitannekko tuo mittään. Kävin esikoulun Oulussa joten traumat oululaisista ovat syvemmät kuin kukaan osaa arvata.

Muistan ikuisesti ajat oululaisessa päiväkodissa (siis tuosta ajastahan ei ole kauaa..) söpö poika kysyy savolaistytöltä että "Alakko nää mua?". Voin kertoa että menin shokkiin! En puhunut kahteen viikkoon kenellekkään kunnes äiti alkoi huolestua, sillä en ole koskaan ollut se hiljaisin tyttö. No siis.. Poika halusi vain leikkiä, ei seurustella. :) Herttinen sentään. Miettikää nyt oululaiset mitä suustanne päästätte.

Takaisin aiheeseen...


Hengailen Tonin kanssa Riihimäen erämessuilla lähestulkoon koko päivän ja alan ymmärtämään mistä on kysymys. On loogista että tällaisena sosiaalisen median aikakautena netissä on oma etätarkastaja. Olen erittäin positiivisesti yllättynyt miten paljon metsästäjät ja kalastajat ovat netissä ja kertovat rakkaasta harrastuksestaan, keskustelevat ja jakavat kokemuksiaan niin hyvistä kuin huonoista jutuista..

Sosiaalisessa mediassa on kuitenkin vain murto-osa harrastajista. Omassa lähipiirissä harva metsästävä peräkylän Pertti ja Irma on edes Facebookissa saatika sitten Twitterissä. Keskustelupalstoilla he kuitenkin saattavat olla tai ainakin lukevat niitä, samoin blogeja ja videoita katsellaan sekä lataillaan. Metsästysblogeja saisi olla enemmänkin!

No mutta mites Toni. Kyselen uteliaana kaikenlaista sillä työtehtävä kuulostaa mielenkiintoiselta. Kuvitelmani että Erätarkastaja jättää sivustoille BUSTED tai ERÄTARKASTAJA WAS HERE -leimoja ei pidä harmikseni paikkaansa. Asiallinen keskustelu puolestaan kuuluu toimen kuvaan.

Tuomitsen henkilökohtaisesti kaikki metsästysrikokset ja rikkomukset. Erityisesti tieltä tai autosta ampumiset. Valitettavasti niitä vain kuulee ja tilanteista puhutaan yllättävän avoimesti. Puheiden todentaminen onkin toinen juttu. Ketään ei voi syyttää pelkistä puheista, pitää olla näyttöä. No mikä järki tässä sitten on?

Tonin tehtävänä on neuvoa ja ohjata meitä metsästäjiä lailliseen toimintaan eräharrastusten parissa aivan kuten tavan erätarkastajatkin tekevät mutta työ tapahtuu vain netissä. Minulle tämä on helpotus. Nyt on joku jolta kehtaan jopa kysyä ja vastaus on varmasti A.laillinen ja B.selkeästi ymmärrettävissä. Keskustelu ammattilaisen kanssa poistaa väärinymmärryksiä sekä vanhoja ehkä laittomiakin tapoja toimia. Näin on aina tehty ei ole mielestäni peruste rikkoa lakia.

Luulin sinua erätarkastajaksi!


Harrastan välillä haahuilua metsästyskohteilla tai ihaillut koskia kalastuskohteilla ihan huvikseni tai vain tutustuakseni luontoon. Muutaman kerran olen ihmetellyt miksi ukot juoksevat minua karkuun. (Jos olet tavannut minut niin et varmasti ihmettele!). Pari kertaa olen päässyt karkulaisten juttusille. Miehet sanovat suoraan että luulin sinua erätarkastajaksi! :D Kamala kohtalo tuolla ammattiryhmällä! Mieleeni vain juolahti että oliko herrat laillisissa puuhissa kun noin säikkyjä olivat. Ihmettelen vain kuka urpo metsästää tai saatika kalastaa ilman lupaa! Kiinni jääminen on aika todennäköistä.

Oli ilo saada Toni blogiini tarkastukselle! :)