tiistai 17. kesäkuuta 2014

Metsästysjutut Koiramme-lehdessä

Koiramme kesäkuun numerossa on loistavia juttuja! Kannattaa vilkaista.

- Ilvekset kaadetaan koirien avulla, Tommy Arfman kirjoittaa hyvän pätkän aiheesta.

Viime metsästyskaudella ilveksiä kaadettiin Riistakeskuksen myöntämillä poikkeusluvilla ennätykselliset 505 yksilöä joista valtaosa kaadettiin koirien avustuksella.

Kerran olen ollut mukana seuraamassa ilvesjahtia. Ajo tapahtui ajokoiralla ja ilveksen liikkuminen koiran edellä oli todella mielenkiintoista seurattavaa. Ajo päättyi tuolloin hukkaan.

Kaupunkilaismetsästäjät

Toinen kiintoisa juttu Heidi Lahtisen kirjoittamana - Helsingissäkin asuu metsästäjiä koirineen. Jutussa esiintyy kaksi hyvin erilaista metsästyksen parissa toimivaa naista ja mies, koiraharrastajia kaikki. Suosittelen lukemaan!

Juttuun viitaten metsästyseuroihin todellakin kaivataan asennemuutosta. Toki asenteellisiakin seuroja löytyy. Vieraslupien saaminen on esimerkiksi helpottunut. Vierasluvat ovat seuroille myös mahdollisuus lisätä roposia seuran kassaan samoin hyvin järjestetyt kutsujahdit.

Seurat panostakaa nuoriin!

Seurojen tulisi panostaa nuoriin aloitteleviin metsästäjiin ja heihin tulisi suhtautua avarakatseisemmin. Nuorten innostus lopahtaa helposti jos he eivät pääse mukaan toimintaan. Metsästys on mitä parhain harrastus niin maalla asuville mutta erityisesti kaupungissa asuville nuorille.

Ukkoutuvissa ja vanhenevissa seuroissa kiinnostus pienpetojen, jänisten, kyyhkyjen, sorsien...metsästykseen on hiipunut sillä ikä painaa ja into lopahtaa. Mielessä pyörivät helposti vain hirvien lihaosuudet tai muut riitaisat aiheet.. Nuorilla ja aloittelevilla puolestaan on intoa pienriistan pyyntiin. Pienriistan pyynti on myös hyvää harjoitusta ja mahdollisuus tutustua metsästysalueeseen.

Seurat voivat vaikuttaa alueellisesti metsästyksen hyväksyttävyyteen ja metsästysalueiden säilymiseen. Asenne on ratkaiseva tekijä.